Novinky ohledně RAID ID

Hrdinové Azerothu,

rádi bychom vám představili nejnovější změnu týkající se systému Raid ID, která byla přidána do hry. Odkaz na oficiální popis této změny naleznete níže.

Pokud vidíte, že vaše Raid ID vypršelo, neznamená to, že by se vám raid restartoval, ale že můžete své Raid ID prodloužit, abyste mohli pokračovat v postupu.

Další informace o zamknutých instancích zde: https://blue.mmo-champion.com/topic/74710-instance/

Prodloužení zámku instance bylo přidáno v patchi 3.2.0, umožňujíc obejít časový limit uzamčení raidu. Aby mohly skupiny a raidy procházet instance svým vlastním tempem, hráči si mohou odteď individuálně prodloužit své ID v dungeonu či raidu a pokračovat v postupu.

Stávající či nedávno vypršelé ID lze prodloužit přes okno Social na záložce Raid pod tlačítkem Raid Info. Lze prodloužit ID libovolné instance, ve které je hráč uložen. To způsobí prodloužení intervalu uzamčení o stejné množství času, jako trvá základní interval (takže prodloužení ID Ulduaru navýší čas o 7 dní a prodloužení dungeonu Heroic: Halls of Lightning přidá 24 hodin). ID lze prodloužit i více než jen jednou. Prodloužení může být hráčem individuálně zrušeno, pokud během doby prodloužení nezpůsobil nic, co by ho uložilo do dané instance.

Otázky a odpovědi

Pokud vůdce raidu prodlouží ID instance, prodlouží se i ostatním v raidu?
Ne, prodloužení ID instance platí pouze pro hráče, který ho aktivoval. Ostatní členové raidu si jej musejí prodloužit sami, aby mohli v raidu pokračovat. Pokud ovšem vůdce raidu prodlouží ID uvnitř instance a další hráči pak vstoupí do téže instance, zobrazí se jim nabídka, zdali se chtějí uložit do prodloužené instance či nikoliv, kterou mohou potvrdit či zamítnout, stejně tak jako když vstoupí do instance, která již započala.

Musí se ID instance prodloužit dříve, než vyprší?
Nikoliv, ID lze prodloužit před vypršením i nějakou dobu po něm.

Lze rozšíření zrušit?
Ano i ne. Pokud jste ještě nevstoupili do prodloužené instance, která by už byla normálně restartována, můžete ji restartovat a získat nové ID. Pokud jste ale již byli uloženi do prodloužené instance, budete muset čekat do konce prodloužení.

Dá se poznat, že jsem se uložil do prodloužené instance?
Ano, stejně jako při uložení do normální instance. Při vstupu se zobrazí potvrzení, zdali se chcete uložit do instance či opustit ji.