Čistka postav a podrobnosti o sloučení Artemisu a Hadesu

Vážení hráči.

Sloučení našich Cataclysm realmů se kvapem blíží a je s tím spjato několik technických záležitostí, o kterých vás musíme informovat.
Realmy Artemis a Hades budou sloučeny do jednoho velkého společného, který ponese jméno Apollo. K sloučení dojde ve středu 24. 4. 2019. Aby mohlo sloučení vůbec proběhnout, je nutné vše provádět v offline stavu. Pro naše projekty a vás hráče to znamená jediné – kompletní odstávku služeb.
Odstávka bude spuštěna již v úterý 23. 4. 2019 ve 23:00 CEST. Od tohoto času začneme provádět veškeré nezbytné kroky k úspěšnému sloučení realmů. Odhadnout délku odstávky je vždy velmi složité. Odstávka by měla zabrat zhruba 10 až 12 hodin. O průběhu vás budeme samozřejmě informovat. Před zahájením odstávky dojde ke zrušení všech aukcí postav. Veškeré postavy v aukci se vrátí na své původní účty.

Prvním krokem v procesu slučování bude celková záloha databáze. Přece jenom, sloučení dvou realmů je krok vcelku náročný a pro případ nějaké chyby chceme mít jistotu, že se neztratí ani to nejmenší z vašich postav.

Druhým krokem bude čistka postav. Proč čistka? Hlavním důvodem je snaha o co nejmenší počet konfliktů jmen vašich postav a zároveň zmenšení celkového objemu databáze (který je za víc jak 10 let už docela velký). Tato čistka bude provedena nejen na Cataclysm realmech, ale zároveň i na WotLK realmu Hyperion.
Mazat se budou veškeré postavy, které nesplní následující náležitosti:

  • postavy s played time menším než 4 hodiny a které zároveň nebyly lognuty více než jeden rok
  • postavy s úrovní nižší než 70 a zároveň nebyly lognuty více než 4 roky

Třetím krokem bude další zálohování tentokrát již menší databáze po čistce, po které začne samotné sloučení Artemisu a Hadesu.

Po sloučení samozřejmě dojde i přes čistku postav k velkému počtu kolizí jmen postav. Jméno zůstane postavě s vyšším played time, postava s nižším played time dostane vynucenou změnu jména.

Po dnešním update, který proběhl ráno, až do samotného sloučení realmů nepůjde použít funkcí změny jména, přizpůsobení vzhledu, změny rasy a změny frakce. Pokud si je v tomto období zakoupíte v donate shopu, o úpravy samozřejmě nepřijdete. Použít je však půjde až po sloučení realmů. Zakoupené postavy z aukce postav také nebude možné dočasně přejmenovat, hrát za ně ale budete moci. Pro tento krok jsme se rozhodli z důvodu prevence odcizování jmen.

Na nově vzniklém realmu Apollo bude probíhat známý a oblíbený PvP 3v3 event, jak jej znáte z Hadesu, bude však v mírně upravené podobě. Veškeré podrobnosti se dozvíte v jednom z oznámeních po sloučení obou realmů.

Zítra, tedy 17. 4. 2019, budou vypnuty arény a rated BG a dojde k vyhodnocení PvP sezon na obou realmech. Arény a rated BG se znovu zapnou až na Apollu, tentokrát bez omezení, kdy je možné do nich vstoupit, protože se jedná o mezinárodní projekt. Spolu se sloučením realmů dojde ke smazání všech arena týmů, vyresetuje se MMR, rated BG rating. Conquest pointy se mazat nebudou.

Novinkou pro hráče Artemisu bude částečně dokončená lokace Twilight Highlands. Na Apollo se tato lokace dostane v její aktuální podobě z Hadesu. Jedná se o ještě nedokončenou kompletní opravu této lokace. Dostat se nyní v questech bude možné již zásadně daleko a to po quest Precious Goods (na opravách zbytku questů a lokace jako takové nadále pokračujeme a na Apollo se zbytek oprav nahraje v kompletním stavu).

Co se týká další rozdílnosti, redukce damage v raid instanci současného contentu, Dragon Soul, bude zcela zrušena (v procentuelním vyjádření tedy 0% redukce damage).

O všem dalším potřebném a důležitém budeme nadále informovat.

TwinStar tým